تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/02/29 - 11:46
کد خبر: 395708

گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» از مرکز افکارسنجی دولت؛

«مبارزه جدی با فساد مالی» عامل ترغیب‌کننده برای رأی دادن/ برآورد ۴۰ درصدی از مشارکت مردم در انتخابات

«مبارزه جدی با فساد مالی» عامل ترغیب‌کننده برای رأی دادن/ برآورد ۴۰ درصدی از مشارکت مردم در انتخابات

از افراد نمونه پرسیده شده است «خود شما برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو چه تصمیمی گرفته‌اید؟». ۴۳.۸ درصد کل پاسخگویان گفته اند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد، ۵.۵ درصد گفته اند به احتمال زیاد شرکت خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در ادامه روند نظرسنجی‌های انتخاباتی که به منظور سنجش نگرش مردم ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ به انجام می‌رسد در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ یک نظرسنجی در مقیاس ملی انجام داده است. اطلاعات این نظرسنجی با رعایت اصول علمی و با در نظر گرفتن جمعیت کل کشور (اعم از مناطق شهری و روستایی) با تعداد نمونه ۱۵۵۳ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی گردآوری شده است. این نظرسنجی موج پنجم از نظرسنجی‌های انتخاباتی ایسپا است که امواج پیشین آن به ترتیب در شهریور، آذر، بهمن‌ماه سال ۱۳۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ انجام شده‌اند.

 ۴۹.۶ درصد پاسخگویان این نظرسنجی را مردان و ۵۰.۴ درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند. ۲۶.۹ درصد در بازه سنی ۲۹-۱۸ سال، ۴۴.۴ درصد در سنین ۴۹-۳۰ سال و ۲۸.۷ درصد در سنین ۵۰ سال و بالاتر از آن بوده‌اند. ۶۳.۳ درصد پاسخگویان میزان تحصیلات خود را غیردانشگاهی و ۳۵.۹ درصد دانشگاهی اعلام کرده‌اند. ۶۹.۸ درصد پاسخگویان را افراد متأهل و ۲۴ درصد آنها را افراد مجرد تشکیل داده‌اند. ۳۸ درصد پاسخگویان این نظرسنجی در مراکز استان‌ها، ۳۶ درصد در سایر شهرها و ۲۶ درصد در روستاها سکونت داشته‌اند. پراکندگی جغرافیایی جمعیت نمونه این طرح ۳۱۰ شهرستان کشور و روستاهای تابعه آن‌ها را دربرمی‌گیرد. نرخ پاسخ در طرح حاضر ۶۳ درصد بوده است. این میزان نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ نفر ۶۳ نفر به درخواست پرسشگران برای مصاحبه پاسخ مثبت داده‌اند.

نتایج جدیدترین نظرسنجی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ که اخیرا توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) انجام شده، نشان می‌دهد  برنامه جدی مبارزه با فساد مالی و اداری مهمترین عامل ترغیب کننده افرادی است که هنوز تصمیم قاطع برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند.

به منظور سنجش میزان توجه شهروندان به موضوع انتخابات از آن‌ها پرسیده شده «همان طور که می‌دانید امسال قرار است انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شود. آیا می‌دانید این انتخابات در چه ماهی برگزار خواهد شد؟» ۶۱.۶ درصد شهروندان از زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو اطلاع داشته‌اند؛ در مقابل ۳۸.۴ درصد پاسخگویان یا نمی‌دانسته‌اند این انتخابات در چه ماهی برگزار می‌شود یا به ماه‌های دیگری غیر از خردادماه اشاره کرده‌اند. نتایج از افزایش قابل توجه آگاهی شهروندان از زمان برگزاری انتخابات نسبت به فروردین‌ماه حکایت دارد. 

میزان پیگیری اخبار و تحولات انتخاباتی می‌تواند تاحدودی نشانگر اهمیت رخداد انتخابات در ذهن شهروندان باشد. در این نظرسنجی از پاسخگویان پرسیده شده است «انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه برگزار خواهد شد. شما تا چه حد اخبار این انتخابات را دنبال می‌کنید؟». ۳۹.۳ درصد پاسخگویان گفته‌اند اصلاً اخبار انتخابات را دنبال نمی‌کنند، ۲۳.۵ درصد کمی و ۲۵.۸ درصد تاحدی پیگیر اخبار تحولات انتخاباتی هستند. افرادی که در حد زیاد اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری می‌کنند ۱۱.۴ درصد پاسخگویان را تشکیل می‌دهند. 

 از افراد نمونه پرسیده شده است «خود شما برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو چه تصمیمی گرفته‌اید؟». ۴۳.۸ درصد کل پاسخگویان گفته اند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد، ۵.۵ درصد گفته اند به احتمال زیاد شرکت خواهند کرد.

با لحاظ تعداد عدم همکاری پاسخگویان با پرسشگران و همچنین ملاحظه اندکی محافظه‌کاری در نظرسنجی تلفنی در حال حاضر میزان تمایل مردم به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری حدود ۴۰ درصد برآورد می‌شود. با توجه به محافظه‌کاری ناشی از روش تلفنی عدد گزینه «به هیچ وجه شرکت نمی کنم» معتبر نیست چون بخشی از کسانی که قصد شرکت در انتخابات ندارند گزینه «هنوز تصمیم نگرفته‌ام» را انتخاب می کنند.

یافته‌ها حاکی از آن‌ است که ۳۴ درصد پاسخگویان در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۱.۹ درصد در گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۵۵.۸ درصد پاسخگویان در گروه سنی ۵۰ سال به بالا تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ دارند. ۳۴.۳ درصد ساکنان مراکز استان‌ها، ۴۲.۸ درصد ساکنان سایر شهرها و ۵۹.۲ درصد ساکنان روستاها گفته‌اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد. ۴۶.۸ درصد افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی و ۳۸.۶ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات گرفته‌اند.

در ادامه از افرادی که گفته‌اند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند پرسیده شده است «آیا دیگران را هم به مشارکت در انتخابات تشویق خواهید کرد یا خیر؟» ۷۲.۳ درصد افرادی که قطعا یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند گفته‌اند دیگران را هم به مشارکت در انتخابات تشویق می‌کنند و در مقابل ۲۰.۵ درصد گفته‌اند دیگران را تشویق نمی‌کنند. ۷.۲ درصد افراد نیز به این سوال پاسخ نداده‌اند.

از افرادی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند پرسیده شده است «هر یک از مواردی که برایتان می‌خوانم تا چه حد شما را برای شرکت در انتخابات ترغیب خواهد کرد؟» نتایج نشان می‌دهد بیشترین عامل ترغیب کننده افرادی که هنوز تصمیم قاطع برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند وجود برنامه جدی برای مبارزه با فساد مالی و اداری است که ۵۶.۸ درصد گفته‌اند تأثیر زیادی بر تصمیمشان خواهد داشت. در مراتب بعدی وجود برنامه جدی برای رفع بیکاری با ۵۶ درصد، وجود برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی با ۴۹.۱ درصد و احیا دوباره برجام و رفع تحریم‌ها با ۳۹.۵ درصد قرار گرفته‌اند. ۳۸.۶ درصد مردم گفته‌اند اگر کاندیدای مورد نظرشان تأیید شود تاثیر زیادی بر تصمیمشان برای شرکت در انتخابات دارد. ۲۷.۱ درصد معتقدند اگر شیوع کرونا کمتر شود تاثیر زیادی بر شرکت کردنشان در انتخابات دارد و در مقابل ۳۷.۲ درصد افرادی که هنوز تصمیم قاطع برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند گفته‌اند کمتر شدن شیوع کرونا هیچ تاثیری بر تصمیمشان ندارد. ۱۶.۳ درصد مردم اظهار کرده‌اند در صورت بهبود وضعیت بورس به میزان زیاد ترغیب می‌شوند که در انتخابات شرکت کنند و در مقابل ۴۶.۴ درصد گفته‌اند وضعیت بورس هیچ تاثیری بر تصمیمشان ندارد.

گزارش از میلاد صالحی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1400/02/29 - 13:20

خاک بر سرتون فاجعه است
تازه شما دو برابر کردید
معرفی کسب و کارها
تغییر ناگهانی روی نیمکت تراکتور
آمریکا موارد نقض تفاهم‌نامه را جبران نکند شروع مجدد مذاکره ممکن نیست
اعلام مخالفت مجلس با افزایش قیمت بنزین
چرا احراز هویت در برخی صرافی‌های ارز دیجیتال ضروری است؟
۶ یادآوری برای تمیز نگه داشتن فرش در ایام بازگشایی مدارس
تعویض روغن؛ ساده‌ترین کاری که بیشترین اشتباه در آن رخ می‌دهد
با یک شیب کاهشی مستمر در آمار تولد مواجهیم
کاهش ۴ میلیونی دانش‌آموزان تا ۱۴۳۲
هشدار تخلیه برای ۲۰ هزار نفر صادر شد
قیمت خودرو همچنان در سطوح بالا؛ بازار قفل شد
خطرناک‌ترین سناریو برای ترامپ در جنگ ایران
فرد اصلی دخیل در حادثه درگذشت مداح رجب‌زاده دستگیر شد
ایران بر عهد مقاومت خود پابرجا ایستاده است
پالایشگاه عربستان هدف قرار گرفت
قهرمان‌سازی با یک استوری، قهرمان‌کُشی با یک موضع
آمریکا در این جنگ بدون دستاورد، شکست خود را پذیرفته است
بازخوانی نقشه‌راه خبرنگاران در مکتب رهبر شهید
۵ ماه جنگ و شکست راهبردی؛ آمریکا به دنبال خروج از بن‌بست
ضرورت تسریع قانونی شدن طرح تنگه هرمز در بهارستان/ سنا دست ترامپ را برای اعمال فشار به ایران بازتر کرد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
پزشکیان درخشش تیم ملی المپیاد هوش مصنوعی ایران را تبریک گفت
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top